Partizanu Kup Srbije za muškarce, Zvezda najbolja kod dama

Partizan je odbranio Kup Srbije za vaterpoliste, a Crvena zvezda je kao i prošle godine osvojila isti trofej u konkurenciji dama.

U finalu završnog turnira muškog Kupa u Nišu Partizan je pobedio Crvenu zvezdu sa 8:5 (4:0, 1:1,2:2,1:2). U ženskom finalu, odigranom takođe na niškom “Čairu” ekipa ŽVK Crvena zvezda je bila bolja od Vraćara Crvena zvezda – Vračar 12:8 (4:0,3:2,4:1,1:5).
Obe ekipe su pobede, kao što rezultat pokazuje obezbedile u prvoj četvtini, pa su do kraja čuvale vođstvo.

Trener Partizana Zoran Milenković, koji je ove sezone debitovao na klupi crno-belih, je posle 25. nacionalnog kupa za tim sa Banjice kazao:

– Od samog početka smo želeli da nametnemo naš ritam i u tome smo uspeli. Na pravi način smo izneli ulogu favorita, Ovi je veliki podstrek za perspektinnu ekipu, koja i pored praznog džepa vredno radi i želi da napreduje. Oni treba da ostanu kod kuće jer je to nešto najbolje što Srbija ima u mladjim snagama. I u drugim klubovima ima odličnih igrača i zato bi bilo dobro da ostanu u svojoj zemlji.

Kapiten Crvene zvezde Branko Peković je ocenio:

– Odlučio je naš loš početak. Čestitam Partizanu na pobedi ali i mojim drugovima jer smo se potrudili da pružimo jak otpor. Hvala navijačima oba tima na sjajnoj atmosferi i Nišu na besprekornoj organizaciji.

kupdamePo završetku ženskog finala trener Crvene zvezde Dragana Ivković je rekla:

– Lepo smo otvorili utakmicu, vodili da bi na kraju, najviše zbog umora malo posustali. Utakmica je tada izgubila u intezitetu. Moram da kažem da je osim jedne igračice kompletna postava napustila klub. I dalje smo u vrhu, dokaz da dobro radimo sa svim kategorijama. Nadam se tituli u prvenstvu i daljoj dominaciji u Srbiji.

Trener Vračara Igor Jović je čestitao Zvezdi:

– Bile su bolje večeras. Odlično se poznajemo, stalno igramo finala. Mlada smo ekipa, bilo je straha u igri. Hvala savezu na sjajno organizovanom finalu u Nišu. Za nas je to nešto novo.

FINALE KUPA SRBIJE ZA MUŠKARCE

Partizan – Crvena zvezda 8:5 (4:0, 1:1,2:2,1:2)

Bazen Čair. Gledalaca 800. Sudije: Putniković i Stanojević Isključenja: Partizan 13, Crvena zvezda 9.

Partizan: Dobožanov, Radanović 2, F.Janković, Radojević, Lazić 2, Manojlović, Drašović 1, Andrejević, Jakšić, Tanasković, Stojanović 2, M.Janković 1, Belopavlović, Lukić. Trener: Milenković

Crvena zvezda: Kralj, Tankosić 1, Jović, Ivošević 1, Šuberić, Ilić, Bijelić, Ljubenović, Nikolov, Ćorić 2, Drašković 1, Peković, Todorovski, Bursać. trener:Nikolić.

FINALE KUPA SRBIJE ZA DAME

Crvena zvezda – Vračar 12:8 (4:0,3:2,4:1,1:5)

Bazen Čair. Gledalaca 400. Sudije: Jovančević i Milović, Isključenja: Crvena zvezda 8, Vračar 10.

Crvena zvezda: Lazić,Maksimović, Djukić, Ćorović 3, Josifović 1, Rudić 1, Radojčić, Novaković 1, Kaplarević, Damnjanović 5, Ilić, Jakovljević 1, Zgonjanin, Lazić. Trener: Dragana Ivković.

Vračar: Petrović, Popov, Plećaš 1, Milićević, Pešterić, Mikić, Gluščević 1, Milićević, Markov 3, Mandić, MIladinović 2, Teodorović, Trmčić, Nastić 1. Trener: Jović.

FOTO: Promo VSS Dimitrije Nikolic