Izbor najboljih sportista OKS: Vaterpolistima četiri trofeja

fotovssIzbor Olimpijskog komiteta za najbolje sportiste naše zemlje u 2016. godinu protekao je u znaku vaterpolista.

Povodom Dana Olimpijskog komiteta večeras su u domu Narodne skupštine najuspešnijim sportistima u godini na izmaku dodeljeni Trofeji Olimpijskog komiteta. Dodeljeno je sedam prizanja, a četiri su otišla u ruke vaterpolista.

Vaterpolo reprezentacija, koja je trogodišnji ciklus od osam uzastopnih zlatnih medalja na osam takmičenja krunisala dugo čekanim olimpijskim zlatom, izabrana je za najuspešniji muški tim. OKS izbor najboljih organizuje od 1994, a za minule 22 godine vaterpolisti su 12 puta proglašeni za najbolji tim.

Najuspešniji sportista je novi kapiten Srbije Filip Filipović, najbolji igrač olimpijskog turnira u Riju.

Za najuspešnijeg trenera, kao i prošle godine, proglašen je selektor vaterpolista Dejan Savić, dok je Nikola Jakšić najbolji mladi sportista. Jakšić, od ove sezone kapiten Partizana, je najmlađi član seniorske selekcije Srbije, čiji je standardni član od 2015. godine.

Olimpijska vicešampionka u tekvondou Tijana Bogdanović je dobila Trofej OKS za najuspešniju sportistkinju Srbije u 2016.

Najuspešniji tim u ženskoj konkurenciji je odbojkaška selekcija, koja je u Riju osvojila srebrnu medalju.

Rvač Davor Štefanek, osvajač zlatne medalje u Riju, dobio je specijalno priznanje za najuspešnijeg u individualnim sportovima, što je priznanje koje je prvi put dodeljeno ove godine.

Foto: waterpoloserbia.org