Veličanstven oproštaj Gocića i Nikića

Dva velika asa srpskog vaterpola Živko Gocić i Slobodan Nikić večeras su se u spektakularnoj utakmici na bazenu Tašmajdan oprostili od igranja za reprezentaciju.

U revijalnom meču snage su odmerili selekcija Srbije, olimpijski šampion, i Tim sveta.
Publika na prepunim tribinama je uživala u majstorijama velikih igrača, egzibicionim i duhovitim potezima. Recimo, Slobodan Nikić je gol iz peterca postigao nogom. Mrežu Srbije, između ostalih, zatresao je golman Tima sveta Slobodan Soro…

Na pet minuta pre kraja, kod vođstva Srbije 14:12 meč je prekinut. Igrači oba tima su posle tajm auta napustili bazen u kojem su ostali samo Nikić i Gocić. Višeminutni aplauz sa tribina je pratio njihov izlazak iz bazena

Ni Gocić ni Nikić nisu tokom razgovora sa novinarima zadržali suze. Obojica su se zahvalili saigračima, bez kojih karijeru u nacionalnom timu ne bi završili s punom riznicom trofeja, stručnom štabu, VSS i publici koja je ispunila tribine Taša.

Slobodan Nikić, koji je za nacionalni tim odigrao 355 mečeva, postigao 354 gola i osvojio 29 zlatnih medalja na velikim takmičenjima, po čemu je svetski rekorder u ekipnim sportovima, je kazao:

-Ovo mi je jedan od najsrećnijih dana u životu. Mnogo toga lepog smo doživeli sa reprezentacijom Srbije, ali obojica ćemo najviše pamtiti Olimpijske igre u Rio de Žaneiru. Nema svako tu čast da se od reprezentacije oprosti sa olimpijskim zlatom. Hvala svima od srca, bez saigrača ništa od ovoga ne bi bilo. Želim da reprezentacija nastavi da niže ove rezultate – rekao je Nikić.

oprostaj2fotovssŽivko Gocić je za našu reprezentaciju odigrao 362 utakmice, postigao 207 golova i osvojio 26 medalja. U istoriju ulazi kao kapiten reprezentacije Srbije koja je od 2014. do 2016. na sedam takmičenja osvojila sedam najsjajnijih odličja. Posle susreta je kazao:

– Divne karijere su iza nas. Hvala saigračima, našoj braći.To su neverovatni ljudi. Izuzetno sam ponosan što sam bio kapiten ove generacije. Sećam se kad smo 2002. debitovali, kao golobradi. Ovo je oproštaj koji nismo mogli da sanjamo.

Gocić i Nikić, koji su kao i mnogi drugi srpski asovi karijeru počeli u Partizanu, su dobili poklone VS Srbije, kolega iz reprezentacije: uramljene kapice sa brojevima 3 i 7, kao i stolice da „odmore“.

Selekcija Srbije je igrala u sastavu koji je u poslednje dve godine dominirao na svim takmičenjima: G. Pijetlović, Mandić, Gocić, Ranđelović, Ćuk, D. Pijetlović, Nikić, Aleksić, Jakšić, Filipović, Prlainović, S. Mitrović, B. Mitrović.

Za tim sveta igrali su: Miloš Šćepanović Predrag Jokić, Aleksandar Ivović, (Crna Gora) Slobodan Soro, Marko Avramović, Marko Ćuk (Srbija) Paolo Obradović, Luka Lončar (Hrvatska), Deneš i Daniel Varga, Gabor Kiš, Norbert Madaraš (Madjarska), Hristos Afrudakis (Grčka) i Lukas Seman (Slovačka).