SP u Beogradu: Mladi delfini u polufinalu, rival Grčka

U najboljoj utakmici na prvenstvu Srbija je ubedljivo pobedila Italiju i plasirala se u polufinale Svetakog prvenstva. Sutra će protivnik u zatvorenom bazenu biti Grčka koja je dobila Španiju 8:7.Meč je u 20.40.

Srbija je otvorila odlično utakmicu, raspoloženi Drašović je bio kreator igre koja nam je donela tri gola prednosti 4:1. Italijanisu smanjili sa dva uzastopna gola ali je to bilo sve. Odlični Vučinić je doneo ponovo prednost od tri pogotka a kada je Radonjić dve sekunde pred veliki odmor povisio na 8:4 bilo je jasno da su šanse Italijana za uspeh male.

Istina, početkom trećeg dela ponovo su se trgli “azuri”. Smanjili su na 8:6, Razigrao se ponovo Vučinić, pogodio dva puta a kada je majstorski Toholj povisio na 11:6 sve je bilo gotovo. Uvukla se nervoza u italijanski sastav, crvene kartone su zbog koškanja dobili Drašović i Maćoni. Sve posle toga je bilo odradjivanje posla. Na ubedljiv način se Srbija predstavila nikad brojnijoj publici i ima pravo da se nada uspehu u narednim mečevima.

– Ušli smo u polufinale, to je bio jedan od ciljeva. Ali nismo toliko dugo trenirali da bi se sada zaustavili. Grčka je odličan tim, sa dva kvalitetna centra. Prošli put smo ih na Evropskom jedva dobili. Očekujem tešku utakmicu ali i naš trijumf – rekao je selektor Vlada Vujasinović.

Filip Radojević je bio odlično čuvan:

– Odgovorili smo Italijanima na sve njihove pokušaje i zasluženo popbedili. Sada stiže Grčka, odlična ekipa koja se vratila u meč sa Španijom posle 3:6 i pobedila. Imaju odlične centre ali i mi imamo bekove da obave posao.
rbija – Italija 17:9 (4:2,4:2,4:2,5:3)

Bazen Milan Gale Muškatirović. Gledalaca 900. Sudije: Bender i Salničenko. Igrač više: Srbija 10 (2), Italija 16 (4).

SRBIJA: Filipović, Tankosić 2, Tomić, Lukić 2, Vučinić 4, Gvozdanović 1, Drašović 3, Toholj 2, Janković, Radojević,Radonjić 2, Velkić 1, Belopavlović.Selektor: Vujasinović.

ITALIJA:Nikosia, Del Baso, Kanela 1,Mezaroba 1, Gudi 1, Pućio,Gerarto 2, Kampopiano,Maćoni 1, Manči 2, Pombo, Novara 1, De Mikelis. Selektor: Peši

Foto: Ivica Veselinov/VSS