Posle uspešnih kvalifikacija, Banjica domaćin finala Prvenstva Srbije za starije juniore

Ekipa Banjice dominirala je na kvalifikacionom turniru regiona VS Beograda za Prvenstvo Srbije za 19-godišnjake (1999. i mlađi).

Turnir je odigran na bazenu Banjica. Istoimeni klub je zabeležio maksimalnih pet pobeda. Uz Banjicu dalje su prošli i Partizan, Crvena zvezda i Taš. U Prvenstvu Srbije za starije juniore, za razliku od ostalih mlađih kategorija, se ne igraju polufinalni turniri prvenstva, već će osam ekipa učestvovati na finalnom takmičenju.

U većini utakmica Banjica je zabeležila ubedljive pobede, ali zato je velika borba vođena za preostale tri “karte” za finale. Jedan od najzanimljivijih mečeva bio je derbi trećeg kola, u kome je Partizan posle peteraca savladao Taš i ostvario jednu od najvažnijih pobeda u putu do drugog mesta.

Takmičenje je proteklo u najboljoj mogućoj atmosferi, sportskom navijanju i fer i korektnom aktera. Utakmice su između ostalih sudili i međnarodni arbitri iz Beograda.

Banjica će biti i domaćin finalnog turnira Prvenstva Srbije za 18-godišnjake. “Fajnal Ejt”i će biti održan 16. i 17. juna. Uz četiri beogradska kluba učestvuju i KVK Radnički (Kragujevac), Polet (Sombor), Spartak Prozivka (Subotica) i Rasina (Kruševac).

Kvalifikacije regiona VS Beograda za Prvenstvo Srbije za 19-godišnjake

1. kolo
Beograd – Stari grad 10:7
Crvena zvezda – Taš 12:8
Banjica – Partizan 18:2.

2. kolo
Stari grad – Partizan 6:12
Taš – Banjica 5:23
Beograd – Crvena zvezda 5:11

3. kolo
Crvena zvezda – Stari grad 12:9
Banjica – Beograd 12:1
Partizan – Taš 14:12 -posle peteraca (9:9)

4. kolo
Stari grad – Taš 6:10
Beograd – Partizan 8:12
Crvena zvezda – Banjica 6:11

5. kolo
Banjica – Stari grad 17:5
Partizan – Crvena zvezda 9:5
Taš – Beograd 6:11

Plasman

1. Banjica
2. Partizan
3. BVK Crvena zvezda
4. Taš
5. Beograd
6. Stari grad

Sastavi grupa finalnog turnira (Banjica, 16 – 17. jun)

Grupa A: Banjica, KVK Radnički, Polet i Taš.
Grupa B: Spartak Prozivka, Partizan, Rasina i Crvena zvezda.

Posle tri kola takmičenja po grupama po jednokružnom bod sistemu, igraju se utakmice za konačan plasman: A1 – B1, A2 – B2, A3 – B3 i A4 – B4.