Pripreme za F8 Svetske lige bliže se kraju, Savić: Cilj je prvo mesto

Vaterpolo savez Srbije uveliko se priprema za Finalni turnir Svetske lige koji se od 18. do 23. juna održava na otvorenom bazenu SC “Tašmajdan”, a biće i prvo kvalifikaciono takmičenje za vaterpolo turnir na Olimpijskim igrama u Tokiju 2020.

U susret F8, Vaterpolo savez Srbije je danas sa sponzorom UNIQA osiguranjem potpisao novi dvogodišnji ugovor, kojim će biti osiguran i završni turnir Svetske lige. Takođe, posle pet godina uspešne saradnje UNIQA će zaključno sa Olimpijskim igrama u Tokiju biti zvanično osiguranje našeg vaterpolo tima.

Nemanja Marijan, generalni sekretar VSS, je na konferenciji za medije, održanoj u hotelu “Skver najn”, između ostalog kazao da je najveći oslonac u organizaciji jednog vrlo zahtevnog takmičenja kao što je Finalni turnir Svetske lige upravo UNIQA osiguranje. Direktorka Sektora za marketing i korporativne komunikacine UNIQA osiguranja Sonja Marić istakla je veliko zadovoljstvo činjenicom da će ova komapnija biti uz naš najtrofejniji sport i u naredne dve godine.

Dejan Savić: Cilj plasman na Olimpijske igre

Reprezentacija Srbije na finalnom turniru Svetske lige igraće u B grupi zajedno sa Hrvatskom, Australijom i Kazahstanom, dok će se u A grupi takmičiti Španija, Mađarska, Japan i Kanada.

Posle duela po grupama, prema sistemu takmičenja igraće se četvrtfinale. Samo prvoplasirana ekipa izboriće vizu za Japan.

Naša reprezentacija je najuspešnija selekcija u Svetskoj ligi, jer je čak 11 puta osvajala ovo takmičenje. Sa pripremama za sve izazove koji ih očekuju delfini su krenuli 29. maja. Sumirajući utiske o dosadašnjem radu selektor Dejan Savić je na konferenciji za medije istakao:

– Naš cilj na finalnom turniru Svetske lige je jasan, a to je osvajanje prvog mesta i plasman na Olimpijske igre. Pojačali smo intezitet rada poslednjih dana. Treniramo dva puta dnevno, a reprezentacija će biti kompletna od 12. juna kada će nam se priključiti i igrači koji učestvuju u završnici klupske Lige šampiona. U ponedeljak putujemo u Bečej gde ćemo odigrati prijateljsku utakmicu sa Francuskom, a već u utorak nam dolazi selekcija Australije sa kojom ćemo imati četiri trening meča.

Selektor Srbije je  dodao i da u sportu kao i u životu utakmice dobija dobar tim, a medalje se osvajaju uz pravu podršku:

– Moram da naglasim da kompanija UNIQA za nas nije samo sponzor, već igrač više i važan deo ekipe. Vaterpolo reprezentacija i reprezentativci, već godinama unazad uzdaju se u podršku UNIQA osiguranja, koja je za nas bila odskočna daska za brojna odličja koje smo osvojili od početka saradnje. Zbog toga mi je posebno drago što ostajemo u istom sastavu u susret najvažnijem takmičenju koje nas očekuje sledeće godine u Japanu

Jedan od najiskusnijih reprezentativaca Srbije Milan Aleksić je poručio:

 Maksimalno smo posvećeni pripremama za Finalni tunrir Svetske lige. Ove sedmice su treninzi prilično naporni, jer se dosta radi na fizičkoj spremi. Ambicije su nam kao i uvek najviše pogotovo jer igramo u Beogradu pred našom publikom. Cilj nam je prvo mesto i to ne krijemo. Za to će nam biti potrebna i podrška sa tribina, ali ne sumnjam da će navijači u hramu vaterpola na Tašu napraviti sjajnu atmosferu. naveo je Aleksić.

Na tribine za delfine

Nagradni fond turnira je 350.000 dolara.

Ulaznice za vaterpolo spektakl na Tašu se nalaze u prodaji i mogu se kupiti na svim prodajnim mestima Ticket vison-a.

Govoreći o organizacji takmičenja, generalni sekretar VSS Nemanja Marjan je kazao da su predstavnici FINA nedavno posetili Beograd i da su veoma zadovoljni onim što je do sada urađeno u prirpemama. Montažne tribine postavljaće se od 10. juna, a i prodaja ulaznica ide veoma dobro.

-Zato mi preostaje samo da u duhu našeg slogana pozovem publiku da dođe “Na tribine za delfine” – konstatovao je Marijan.

Foto:UNIQA