Sezona se nastavlja u Novom Sadu i Šapcu, bez publike, ali uz direktne prenose

Posle duge pauze , predstojećeg vikenda nastavlja se vaterpolo sezona u Srbiji.

U Novom Sadu će 22. i 23. avgusta biti odigran finalni turnir Prvenstva Srbije za 14-godišnjake (2006. i mlađi), a u istom terminu u Šapcu će biti održan finalni turnir nacionalnog šampionata za igrače rođene 2001. i kasnije (19-godišnjaci).

Zbog pandemije koronavirusa ove godine sistem takmičenja je drugačiji nego prošle godine. Nisu igrani polufinalni turniri, a na finalnim turnirima ekipe će biti podeljene u dve grupe.

I u Novom Sadu i u Šapcu učestvovaće po četiri beogradske ekipe.

Finalni turnir prvenstva Srbije za kategoriju do 14 godina

Novi Sad, 22 – 23. avgust

A grupa: Partizan, Valis, Spartak Prozivka, Zemun.
B grupa: Vojvodina, Taš, Šabac, Novi Beograd 11.april.

Nakon odigranih utakmica u grupi, gde sve ekipe učesnice moraju odigrati međusobne utakmice koje se registruju rezultatom postignutim nakon 4. četvrtine i gde se bodovanje vrši na sledeći način: Pobeda – 3 boda, Nerešen rezultat – 1 bod, Poraz – 0 bodova, igraju se utakmice za konačni plasman u kojima se sastaju: A1.-B1. za 1. -2. mesto, A2.-B2. za 3.-4. mesto, A3.-B3. za 5.-6. mesto i A4.-B4. za 7.-8. mesto.

Utakmice za konačni plasman moraju dati pobednika i u slučaju nerešenog rezultata nakon 4. četvrtine pristupa se izvođenju peteraca u skladu sa članom WP 12.3 Pravila Vaterpolo igre.

Finalni turnir prvenstva Srbije za kategoriju do 19 godina

Šabac, 22 – 23. avgust

Na turniru u Šapcu učestovaće šest ekipa, jer su predstavnici VS Vojvodine otkazali učešće.

Grupa A: Banjica, KVK Radnički, Novi Beograd-Vukovi.
Grupa B: BVK Crvena zvezda, Šabac, Zemun.

Nakon odigranih utakmica u grupi, gde sve ekipe učesnice moraju odigrati međusobne utakmice koje se registruju rezultatom postignutim nakon 4. četvrtine i gde se bodovanje vrši na sledeći način: Pobeda – 3 boda, Nerešen rezultat – 1 bod, Poraz – 0 bodova, igraju se utakmice za konačni plasman u kojima se sastaju: A1.-B1. za 1. -2. mesto, A2.-B2. za 3.-4. mesto i A3.-B3. za 5.-6. mesto.

Utakmice za konačni plasman moraju dati pobednika i u slučaju nerešenog rezultata nakon 4. četvrtine pristupa se izvođenju peteraca u skladu sa članom WP 12.3 Pravila Vaterpolo igre.

Direktni prenosi

U skladu sa protokolom zbog pandemije virusa COVID-19 takmičenja će se održavati bez publike.

Međutim, svi ljubitelji vaterpola će turnire u Šapcu I Novom Sadu moći prate uživo u direktnim prenosima.

VSS je obezbedio “striming” utakmica sa turnira u Šapcu na Facebook strani: https://www.facebook.com/waterpololive.belgrade

Utakmice iz Novog Sada možete da pratite na adresi: https://www.youtube.com/channel/UCBzIXKYRDdNuhUbU8yRJ72w

Preporuke kriznog štaba

U skladu sa preporukama Kriznog štaba za suzbijanje zarazne bolesti COVID-19 svim klubovima se preporučuje da izvrše lekarski pregled sportista koji učestvuju na takmičenju kod zdravstvenog radnika sa važećom licencom.

Svi klubovi su dužni da od svakog sportiste, koji učestvuje na takmičenju, obezbede izjavu kojom taj sportista izjavljuje da u periodu od 10 dana od dana davanja izjave nije bio u svesnom kontaktu sa osobom kod koje je potvrđena bolest COVID-19.

Svi klubovi učesnici su dužni da u potpunosti poštuju odredbe Zdravstvenog protokola VSS koji se odnosi na turnirski sistem.