Trijumfi Novog Beograda, Zvezde i Partizana u drugom kolu Super lige

Naslovna fotografija: Dimitrios Skoumpakis (NBG) Foto: Miodrag Todorović/VK Novi Beograd

Tri beogradska kluba, Novi Beograd, Crvena zvezda i Partizan su zabeležili ubedljive pobede u drugom kolu drugog dela Super lige za plasman od 1. do 6. mesta.

Novobeograđani su savladali Radnički 16:5, dok je Crvena zvezda bila bolja od Šapca 14:9. Za ova kluba dueli sa Kragujevčanima i Šapčanima su bili poslednje provere pred nastavak sezone na evropskoj sceni. U petak, Novi Beograd u prvom kolu četvrtfinalne faze Lige šampiona dočekuje splitski Jadran (19.45), dok će Crvena zvezda će biti gost mađarskog BVSC u prvom meču osmine finala Kupa Evrope.

U trećem meču drugog kola Partizan je, kao domaćin na bazenu “11.april”, bio bolji od Novobeogradskih vukova – 21:14.

Novi Beograd je vrlo brzo pokazao da je veliki favorit u duelu sa Kragujevčanima. Posle prvih osam minuta vodio sa 6:1 i dominirao do kraja. Najefikasniji u redovima pobedničkog tima bio je grčki reprezentativac Dimitrios Skoumpakis sa četiri gola, a pratili su ga njegov zemljak Angelos Vlahopulos i kapiten Filip Filipović sa po tri pogotka. Kristijan Šulc je postigao dva gola za Radnički.

Zvezda je pobedila Šabac sa pet golova razlike, ali susret je bio otvoren do poslednje četvrtine. Beograđani su posle prvih osam minuta vodili sa 6:2. Međutim, Šapčani su uspeli da se vrate u meč i da izjednače na 8:8 pred poslednju deonicu. Zvezda je blistala u četvrtoj četvrtini, postigla pet golova u nizu i obezbedila tri boda. Najveći doprinos napadu Beograđana dao je Gavril Subotić, strelac pet golova. Bursać, Milojević i Basara su postigli po dva, koliko i prvotimci Šapčana Stojanović, Mačić i Korać.

Bazen Banjica već mesecima nije u funkciji, pa je Partizan zvanično bio domaćin Novobeogradskim vukovima na bazenu “11.april”. Posle prve četvrtine rezultat je bio 5:5. Na poluvremenu su crno-beli imali minimalnu prednost – 8:7. Kanonada je nastavljena i u drugoj polovini susreta. Ipak, crno-beli su preuzeli kontrolu i zabeležili ubedljivi trijumf (21:14). Crnogorac Vuk Drašković i mladi Maltežanin Džajden Kutajar su postigli više od polovine Partizanovih golova (Drašković 7, a Kutajar 4). Najefikasniji u poraženom timu bio je tandem igrača koji je tokom zimske pauze iz Partizana prešao u Vukove – Petar Smiljević (6) i Dušan Trtović (4).

Super liga Srbije

Grupa 1 – 6. mesto, drugo kolo drugog dela

Novi Beograd – Radnički 16:5 (6:1, 4:1, 2:1, 4:2)

Crvena zvezda – Šabac 14:9 (6:2, 2:4, 0:2, 6:1)

Partizan – NBG Vukovi 21:14 (5:5, 3:2, 6:4, 7:3)

Plasman: 1. Novi Beograd 11.april 18, 2. Crvena zvezda 17, 3. Radnički 10, 4. Šabac 5, 5. Partizan 4, 6. NBG Vukovi 0.

Superliga se nastavlja 16. marta, utakmicom Novi Beograd – Crvena zvezda. Ostali mečevi trećeg kola u obe grupe zakazani su za 21. i 23. mart.