Devojčice van konkurencije u Prvenstvu Beograda za 14-godišnjake

Vaterpolo savez Beograda je posle prvih utakmica Prvenstva Beograda 2023/24. organizovao sastanak sa klubovima, tokom koga su predstavnici klubova u razgovoru sa generalnim sekretarom VSB Nikolom Marjanovićem sumirali prve utiske i izneli predloge za evenrualne izmene takmičenja.

Usvojeno je nekoliko izmena.

Klubovi su jednoglasno prihvatili zahtev predstavnika ŽVK Crvena zvezda, ujedno i selektora ženske reprezentacije, Dragane Ivković da se u takmičenje za vaterpoliste rođene 2010. i mlađe uključi i ženska ekipa sastavljena od devojčica rođenih 2008. i mlađih. Devojčice će igrati van konkurencije sa ekipama Divizije 1 (Partizan 1, TENT, Vukovi i Taš 1). Utakmice će se igrati tokom sedmice u terminima ŽVK Crvena zvezda, koja će biti snositi troškove organizacije. Inače turnir Divizije 1 zakazan je za poslednji vikend marta.

Vaterpolo klub Dorćol će u kategorijama 2012. i 2010. igrati van konkurencije. Potvrđen je stav da su ekipe koje igraju van konkurencje uvek domaćini i snose troškove organizacije.

Kao što je i pred početak sezone dogovoreno, i Vračar u Prvenstvu Beograda za 2012. godište učestvuje van konkurencije.

Odlučeno je da se promeni način odigravanja utakmica Divizije 2 za 2010. godište. Utakmice se više neće igrati samo u Obrenovcu. Biće primenjen isti princip  kao i za ostala godišta  – utakmice se igraju u terminima treninga i domaćin odgovara za organizaciju utakmice i snosi troškove. Novi način organizacije utakmica počinje da se primenjuje u 12 sedmici (18 – 24. mart). Klubovima je ostavljena mogućnost da, ukoliko ne postoji mogućnost igranja na bazenu domaćina, u dogovoru u sa TENT-om, organizuju utakmicu u Orenovcu.