Trijumfi Novobeograđana i Zvezde na startu plej-ofa

Naslovna fotografija: Miloš Ćuk, Novi Beograd. Foto: VK Novi Beograd

Novi Beograd i Crvena zvezda su ostvarili pobede na domaćim bazenima u prvim mečevima polufinala plej-ofa Prvenstva Srbije i sada ih još po jedan trijumf deli od finala. Zvezda je večeras pobedila Radnički 12:7, dok je Novi Beograd savladao Šabac 14:6.

Partizan i Valis Vega su u prvim susretima polufinala za plasman od 5. do 8. mesta bili bolji od Proletera odnosno Novobeogradskih vukova..

Zvezda je do pobede nad Radničkim u derbiju polufinala došla lakše od očekivanja. Na prvom odmoru je vodila 2:1, ali potom dominrala u naredne dve deonice za vođstvo od 11:3 Posle prve četvrtine bilo je 2:1, ali onda je Zvezda počela da dominira i pred četvrtu četvrtinu stekla osam golova prednosti – 11:3. Sve je bilo rešeno.Najefikasniji u Zvezdi bio je Draško Gogov sa tri gola, a po dva su dodaći Vukićević, Marković i Bursać. Marko Janković je postigao tri, a Cvetanov dva pogotka za Radnički.

Šabac je nešto jači otpor Novom Beogradu pružao do polovine druge četvrtine. Usledila je serija Novobeograđana od 5:0 za sigurno vođstvo od 10:4. Najbolji strelac utakmice bio je Miloš Čuk sa četiri gola za Novi Beograd, dok se tri puta u listu strelaca upisao Alvaro Granados. Kod gostiju istakli su se Nebojša Toholj i Filip Novaković sa po dva pogotka.

Partizan je lako izašao na kraj sa Proleterom u prvom meču polufinala plej-ofa za plasman od 5. do 8. mesta. Crno-beli su slavili 27:7 uz pet golova Gladovića, i po četiri Dimitrijevića, Đokanovića, Draškovića i Krstića po četiri. Ćorić je mrežu Partizana zatresao tri puta.

Valis Vega je na bazenu “11.april” pobedio NBG Vukove 15:11, pa je izborio “meč loptu” na domaćem bazenu. Kod Valjevaca se istakao Rogač sa tri pogotka. Po dva za Vukove  dali su Smiljević i Vitorović.

Polufinalne serije plej-ofa igraju se na dve dobijene utakmice, a revanši su na programu 8. maja.

Prvenstvo Srbije, polufinale plej-ofa, prve utakmice

Za plasman od 1. do 4. mesta

Crvena zvezda – Radnički 12:7 (2:1, 5:1, 4:1, 1:4)

Novi Beograd – Šabac Eliksir 14:6 (4.1, 3:3, 3:0, 4:2)

Za plasman od 5. do 8. mesta

Partizan – Proleter 27:7 (6:3, 8:1, 8:2, 5:1)

NBG Vukovi – Valis Vega 11:15 (3:2, 2:6, 2:3, 4:4)