Srbija sa dva debitanta i četiri povratnika na Evropskom prvenstvu

Selektor muške reprezentacije Srbije Uroš Stevanović je večeras, posle treninga sa Hrvatskom, odredio sastav od 15 igrača koji će predstavljati Srbiju na Evropskom prvenstvu u Zagrebu i Dubrovniku (4 – 16. januar)

Golmani: Branislav Mitrović (Turkoan), Radoslav Filipović (Oradea).

Igrači u polju: Dušan Mandić (Ferencvaroš), Viktor Rašović (Nojzi la Sek), Nikola Jakšić (Novi Beograd), Sava Ranđelović (Vašaš), Radomir Drašović (Novi Beograd), Petar Jakšić (Partizan), Strahinja Rašović (Vašaš), Marko Radulović (Novi Beograd), Nikola Lukić (Novi Beograd), Vuk Milojević (Crvena zvezda), Nemanja Ubović (Vuljagmeni), Nemanja Vico (Primorac) i Đorđe Lazić (Breša).

Debitanti na velikom takmičenju su Radoslav Filipović golman Oradee i Petar Jakšić bek Partizana . U odnosu na sastav koji je osvojio četvrto mesto na SP u Fukuoki sada su ponovo u timu: Dušan Mandić, Viktor Rašović, Nikola Lukić i Nemanja Vico.

Đorđe Vučinić nije bio u konkurenciji za sastav, jer se nije oporavio od povrede.

Ranije tokom dana, Srbija i Hrvatske, su odigrale nezvanični prijateljski meč na bazenu “25.maj Milan Gale Muškatirović-25.maj”.. Srpski tim je ostvario pobedu od 13:8 (2:0, 3:0,6:4, 2:4).

Reprezentacija putuje 4. januara, dan kasnije igra prvu utakmicu sa Maltom u 17 časova, dva dana kasnije rival je Nemačka (19), da bi se takmičenje u grupi završilo 9. januara kada je protivnik Malta (19). Osmina finala se igra dan kasnije. Ukoliko Srbija osvoji prvo mesto protivnik bi bio poslednjeplasirani sastav iz grupe u kojoj su Hrvatska, Španija, Crna Gora i Francuska.

-Prvi fokus je osmina finala i sada smo na to koncentrisani. Osmina finala je prva eliminaciona utakmica. Sigurno po značaju i po kvalitetu biće kao da je četvrtfinalna ili polufinalna. Idemo od utakmice do utakmice- rekao je Uroš Stevanović

Posle prijateljske utakmice na bazenu “Milan Gale Muškatirović” potpisan je ugovor o tehničkom sponzorstvu između VS Srbije i kompanije “Sport Time Balkans”, ekskluzivnim zastupnikom brenda “Nike” za Srbiju. Naše selekcije će nositi majice, treninge i ostalu dodatnu opremu ovog proizvođača.

Ugovor je u ime VSS potpisao predsednik Viktor Jelenić, a Mirjana Jokić, direktor kompanije Sport Time Balkans, u ime sponzora. Kako su istakli, ugovor je potpisan na tri godine.

Konferenciji za medije organizovanoj povodom potpisivanja ugovora i završetka priprema su prisustvovali i Uroš Stevanović, kao i Dragana Ivković, selektor ženske reprezentacije koju očekuje EP u Ajnhdovenu. Ivkovićeva će sastav za Šampionat Evrope saopštiti sledeće nedelje.

Na konferenciji za medije predstavljen je i novi grb VS Srbije.

Fotografije: Slobodan Sandić/VSS