Reprezentacija počela pripreme za Šampionat sveta

Foto: VS Srbije/Slobodan Sandić

Reprezentacija Srbije je u subotu u Kragujevcu počela pripreme za Šampionat sveta koji je očekue u Dohi od 5. do 17. februara.

Selektor Uroš Stevanović je pozvao sve igrače koji su učestvovali u završnoj fazi priprema za Evropsko prvenstvo. Uz petnaestoricu koji su na šampionatu Starog kontinenta osvojili sedmo mesto na okupu su i  Vladimir Mišović, Luka Gladović, Đorđe Vučinić,  Bogdan Gavrilović, Marko Dimitrijević i Vasilije Martinović.

Naš nacionalni tim će do polaska u Katar trenirati u Srbiji, a planirani su pripremni mečevi sa Francuskom.

U prvoj fazi SP u Dohi, rivali Srbije biće SAD, Crna Gora i Japan. Srbija 5. februara igra sa Japanom, dva dana kasnije sa Crnom Gorom i 9. februara sa SAD.

Naša reprezentacija će biti jedna od osam ekipa koje će se na SP boriti za plasman na Olimpijske igre u Parizu. Slobodna su još četiri mesta, a a sem Srbije za četiri karte konkurišu Hrvatska, Italija, Crna Gora, Rumunija, Kina, Brazil i Kazahstan

Sastav za pripreme

Golmani: Branislav Mitrović (Turkoan), Radoslav Filipović (Oradea), Vladimir Mišović (Crvena zvezda)

Igrači u polju: Dušan Mandić (Ferencvaroš), Viktor Rašović (Noazi-le-Sek) , Vuk Milojević (Crvena zvezda), Nikola Jakšić (Novi Beograd), Sava Ranđelović (Vašaš), Radomir Drašović (Novi Beograd), Petar Jakšić (Partizan), Đorđe Vučinić (Novi Beograd), Luka Gladović (Partizan), Nemanja Vico (Primorac), Nemanja Ubović (Vuljagmeni), Đorđe Lazić (Breša), Bogdan Gavrilović (Radnički), Strahinja Rašović (Vašaš), Marko Radulović (Novi Beograd), Nikola Lukić (Novi Beograd), Marko Dimitrijević (Partizan), Vasilije Martinović (Novi Beograd).