Liga šampiona: Novi Beograd siguran protiv Marselja

Naslovna fotografija: Alvaro Granados (Foto: VK Novi Beograd)

Vaterpolisti Novog Beograda zabeležili su i četvrtu pobedu u četvrtfinalnoj grupi A Lige šampiona, pošto su na svom bazenu pobedili ekipu Marselja sa 13:10 (3:2, 3:3, 4:3, 3:2). Srpski prvak je tako po drugi put ove sezone savladali francuskog šampiona, jer su  u prvom meču u gostima slavili sa 14:13.

U prvom poluvremenu viđena je izjednačena igra. Domaći su posle dve deonice vodili 6:5, ali je Marselj do polovine treće četvrtine stekao dva gola prednosti (6:8). Međutim, onda je Novi Beograd je zaigrao mnogo agresivnije i opravdali ulogu favorita. Puleni trenera Živka Gocića su do kraja treće deonice postigli četiri uzastopna pogotka (Filipović, Granados, Jakšić 2), preuzeli vođstvo i u potpunosti preokrenuli odnos snaga u bazenu. Početkom poslednje deonice, Novi Beograd je poveo sa 11:8, golom Perkovića, i posle toga rutinski  priveo meč kraju.

Sastav Novog Beograda: Dobožanov, Radulović, Skumpakis, Granados 5, Ćuk , Pijetlović Drašović 1, Jakšić 2, Perković 1, Filipović 2, Lukić 2, Vlahopulos, De Mikelis.

Andrija Prlainović je postigao dva gola za Marselj, u kome je , sa tri pogotka, najefikasniji bio Ugo Kruzija.

U drugom meču četvrtfinalne grupe A Pro Reko je pobedio splitski Jadran sa 18:9. Italijanski tim i Novi Beograd još ranije su obezbedili plasman na Fajnal-for, a njihov međusobni duel koji je na programu 15. maja na otvorenom bazenu u Reku, odlučiće o tome koja će ekipa osvojiti prvo mesto u grupi. Italijanski tim trenutno ima bod više od srpskog prvaka.

Pobedama nad Brešom, odnosno Barselonetom, Ferencvaroš i Olimpijakos su osigurali prva dva mesta u Grupi B i kompletirali listu učesnika Fajnal fora na Malti.

Liga šampiona, četvrtfinalna faza, peto kolo

Grupa A: Novi Beograd – Marselj 13:10, Pro Reko – Jadran S 18:9.

Plasman: 1. Pro Reko 14, 2. Novi Beograd 13, 3. Marselj 3, 4. Jadran S 0.

Grupa B: Ferencvaroš – Breša 9:8, Barseloneta – Olimpijakos 18:19 (peterci).

Plasman: 1. Ferencvaroš 12, 2. Olimpijakos 11, 3. Barseloneta 7, 4. Breša 0.