Novi Beograd osvojio tri boda posle trilera u Marselju

Naslovna fotografija: Alvaro Granados (Foto: Slobodan Sandić/waterpoloserbia.org)

Srpski prvak Novi Beograd je posle velike borbe došao do važnih bodova u Ligi šampiona. U drugom kolu četvrtfinalne grupe je u Francuskoj savladao Marselj 14:13 (4:3, 1:4, 5:4, 4:2). Novi Beograd i dalje deli prvo mesto sa Pro Rekom.

Od sredine druge četvrtine do same završnice, Novi Beograd je bio tim koji je jurio rezultat u izuzetno zanimljivoj i borbenoj utakmici. Naš prvak je bio bolji rival u finišu i do pobede došao golom Duška Pijetlovića 38 sekundi pre kraja.

U prvih deset minuta Novi Beograd je poveo pet puta, a Marselj izjednačio svaki put. Ali, napad Novog Beograda je u drugoj četvrtini stao, što je Marselj znao da kazni serijom od 4:0 i preokrene od 4:5 do 8:5. Novi Beograd više od devet minuta nije uspeo da zatrese mrežu. Posle tajm-auta koji je tražio Živko Gocić, gosti su se brzo vratili u meč.  Postigli su tri gola u nizu u 85 sekundi (Jakšić i Filipović sa igračem više i Granados iz kontranapada) i sredinom trećeg dela izjednačili na 8:8.

Ipak, Marselj je nastavio da kontroliše rezultat, ne dozvoljavajući Novobeograđanima da povedu. Gosti su izjednačili na 9:9 i 10:10, a početkom poslednje četvrtine Marselj je poveo sa 12:10. Srpski tim je ponovo sustigao rivala, pogocima Granadosa i Jakšića iz igrača više, koji je u drugom poluvremenu bio glavna snaga napada Novog Beograda. Kapiten Marselja Kruzija je iz peterca u 28. minutu doneo domaćima novo vođstvo – 13:12. Minut kasnije Vlahopoulos je izjednačio i velika borba je nastavljena. Pobednički gol postigao je Duško Pijetlović, koji je odlično izborio poziciju za šut posle asistencije Alvara Granadosa i iskoristio igrača više za 14:13. Do kraja je ostalo 38 sekundi. Golman Novobeograđana Lazar Dobožanov je presekao dodavanje u poslednjem napadu Marselja i sve je bilo rešeno.

Napad Novog Beograda je i u ovom meču vodio sjajni Alvaro Granados, strelac šest golova.

Srpski prvak je igrao u sastavu: Dobožanov, Radulović, Skumpakis, Granados 6, Ćuk, Pijetlović 1, Drašović, Jakšić 3, Perković, Filipović 2, Lukić, Vlahopulos 2, De Mikelis. Trener: Gocić.

Najefikasniji u timu Marselja bio je Ugo Kruzija sa četiri pogotka, a po tri su postigli Manjherc i Vukićević.

Pre duela u Marselju u drugom kolu A grupe u Splitu su se sastali Jadran i Pro Reko, koji je osvojio tri boda pobedom od 13:10, uz četiri gola kapitena Aleksandra Ivovića.

U trećem kolu, 2. aprila, Novi Beograd dočekuje Pro Reko.

Liga šampiona, četvrtfinalna faza, drugo kolo

A grupa: Jadran Split – Pro Reko 10:13, Marselj – Novi Beograd 13:14.

Plasman: 1.Pro Reko 6, 2. Novi Beograd 6, 3. Marselj 0, 4. Jadran S 0.

B grupa (sreda, 20. mart): Olimpiakos – Barseloneta, Breša – Ferencvaroš.

Plasman: 1. Barseloneta 3, 2. Ferencvaroš 3, 3. Olimpijakos 0, 4. Breša 0.