Novom Beogradu bod u dramatičnom derbiju protiv Pro Reka

Naslovna fotografija: Aron Janger i Miroslav Perković Foto: VK Novi Beograd

U izuzetno uzbudljivom duelu četvrtfinalne faze Lige šampiona Novi Beograd je na bazenu “11.april” izgubio od Pro Reka posle izvođenja peteraca -14:15 (1:1, 1:6, 3:2, 5:1 – 4:5)

Nijedan tim nije bio kompletan u reprizi finala Lige šampiona u prethodne dve sezone. Reko je bio bez kapitena Ivovića, a Novom Beogradu su nedostajala čak trojica prvotimaca – bolesni Pijetlović i Vlahopulos i Lukić, koji je u prethodnom meču u Marselju dobio crveni karton.

Bio je to fantastičan meč u sjajnoj atmosferi sa dva različita poluvremena. Italijanski tim je igrao mnogo bolje u prvom poluvremenu. Domaći su imali problema pre svega sa realizacijom, u nekoliko navrata pogađali su okvir gola, što je iskusni tim Pro Reka iskoristio na pravi način. Poveo je sa 6:1, pa 7:2 a početkom treće deonice stigao je do šest golova prednosti (2:8).

Međutim, izabranici trenera Živka Gocića nisu pomišljali na predaju i polako su topili prednost gostiju. Početkom četvrte četvrtine prišli su na 7:9, a četiri minuta pre kraja, rezultat je bio 8:10. Odlično je branio golman domaćih Frančesko De Mikelis, skupio je 11 odbrana, uključujući i jedan peterac u poslednjoj četvrtini, a golom Dimitriosa Skumpakisa Novi Beograd 107 sekundi pre kraja je stigao do izjednačenja – 10:10.

Imali su Novobeograđani i šansu za trijumf, ali je u poslednjem napadu, samo nekoliko sekundi pre kraja, šut Marka Radulovića odbranio je golman gostiju Marko De Lungo. U penal seriji Pro Reko je imao više sreće. U petoj seriji šut Đorđa Vučinić odbranio je Marko Del Lungo, a odlučujući penal za Pro Reko realizovao je Frančesko Di Fulvio.

U drugom meču trećeg kola A grupe četvrtfinalne faze Lige šampiona Marselj je kao gost pobedio Jadran u Splitu sa 14:12.

Novi Beograd – Pro Reko 14:15 (1:1, 1:6, 3:2, 5:1, peterci 4:5)

Novi Beograd: Dobožanov, Martinović 1, Skumpakis 3, Granados 1, Ćuk, Ćetković, Drašović, Jakšić 2, Perković, Filipović 3, Vučinić 1, Radulović, De Mikelis (11 odbrana). Treenr: Gocić.
Pro Reko: Del Lungo (9 odbrana), Di Fulvio 1, Zalanki, Kanela 3, Janger 1, Fondeli 1, Prešuti, Ečenike 1, Kondemi 2, Kakaris 1, Joki Grata, Halok, Negri. Trener: Sukno.

Strelci iz peteraca: Filipović, Granados, Ćuk, Skumpakis za Novi Beograd, Fondeli, Zalanki, Janger, Kabela, Di Fulvio za Pro Reko.

Igrač više: Novi Beograd 12 (4), Pro Reko 8 (4). Peterci: Novi Beograd 1 (1), Pro Reko 5 (2)

Liga šampiona, četvrtfinalna faza, treće kolo

Grupa A: Novi Beograd – Pro Reko 14:15 (peterci, 10:10), adran Split – Marselj 12:14.

Plasman: 1. Pro Reko 8, 2. Novi Beograd 7, 3. Marselj 3, 4. Jadran 0.

Grupa B (sreda): Breša – Olimpijakos, Barseloneta – Ferencvaroš.